Photoporatie

Bij Photoporatie wordt er door middel van LED licht een tijdelijke opening van de microporiën in de buitenste laag van de huid en in het celmembraan van de huidcellen gecreëerd. Hierdoor kunnen de actieve bestanddelen van cosmetica gemakkelijk door de huidcellen worden opgenomen. Doordat kleine bestaande poriën in het celmembraan groter worden en er tevens tijdelijke nieuwe poriën in het celmembraan ontstaan, wordt het mogelijk om zelfs grotere moleculen van actieve werkstoffen in de huidcellen te laten penetreren.
Indien tegelijkertijd de werkstoffen electrisch geladen worden door Iontoforese spreken we van "Photo-electroporatie". De Iontoforese zorgt er dan voor dat tijdens de Photoporatie de werkstoffen gemakkelijker in de cellen wordt opgenomen. Zodra de Photoporatie stopt sluit het celmembraan zich weer en kunnen de actieve bestanddelen van de aangebrachte cosmetica in de cellen hun werk doen.

Met Photoporatie is het mogelijk om zowel ioniseerbare als niet-ioniseerbare werkstoffen en ook werkstoffen met grotere moleculen in te sluizen. Photoporatie wordt ook wel Mesotherapie zonder naalden genoemd.