Technieken
!

Microdermabrasie

!
Microdermabrasie is een proces waarbij dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd. Dit kan op verschillende manieren: op de bekende manier met kristallen (stralen van de huid) maar ook door middel van een slijpkop (ring) waarop diamantgruis is aangebracht. Door middel van vacuüm wordt de huid tegen deze slijpkop gezogen en door de slijpkop over de huid te bewegen worden de dode huidcellen "weggeslepen". De slijpkop is leverbaar in verschillende grofheden en het vacuüm is instelbaar, waardoor de intensiteit van de behandeling kan worden aangepast.

Electroporatie

!
Electroporatie is een nieuwe techniek, ontwikkeld door SORISA, waarmee de actieve bestanddelen van cosmetica in de huidcellen worden ingesluisd. Met Electroporatie wordt het celmembraan van de huidcellen in de hoornlaag tijdelijk "poreus" gemaakt door middel van Middel Frequente stroom.

Phototherapie

!
De oorsprong van Phototherapie is Heliotherapie. In andere woorden, het gebruik van zonlicht als therapeutische basis voor verschillende ziektes. De oude Grieken (Hippocrates, 5e eeuw v.Chr.) gebruikte zonlicht om mensen met een depressie te behandelen. In de 17e tot de 19e eeuw werden in Europa littekens van mazelen en "melancholie" behandeld met gefilterd rood zonlicht.

Photoporatie

!
Bij Photoporatie wordt er door middel van LED licht een tijdelijke opening van de microporiën in de buitenste laag van de huid en in het celmembraan van de huidcellen gecreëerd. Hierdoor kunnen de actieve bestanddelen van cosmetica gemakkelijk door de huidcellen worden opgenomen. Doordat kleine bestaande poriën in het celmembraan groter worden en er tevens tijdelijke nieuwe poriën in het celmembraan ontstaan, wordt het mogelijk om zelfs grotere moleculen van actieve werkstoffen in de huidcellen te laten penetreren.

Hydratatiemeting

!
Om de effectiviteit van de behandelingen aan te kunnen tonen aan uw cliënten kunt u de hydratatie van de huid meten. Wanneer u dit vóór en ná de behandeling doet kunt u de verbetering van de hydratatie van de huid aantonen.

Lymfedrainage gelaat

!
Een Lymfedrainage van het gelaat middels vacuüm geeft vele voordelen bij een gelaatsbehandeling. Vochtophopingen en afvalstoffen worden afgevoerd naar de lymfebanen, waardoor het gelaat weer haar natuurlijke contouren krijgt. Daarnaast wordt door de vacuüm massage tevens de bloedcirculatie gestimuleert, zodat de huid meer zuurstof en voeding krijgt. Hierdoor wordt de celvernieuwing gestimuleert.

Cryotherapie

!
Cryotherapie is de toepassing van (extreme) kou op de huid voor therapeutische doeleinden. Cryotherapie wordt ook in de medische wetenschap gebruikt, echter op een veel extremere manier dan in de schoonheidsverzorging. Artsen gebruiken Cryotherapie om weefsel echt te bevriezen en op die manier te verwijderen. In de schoonheidsverzorging gaan we uiteraard niet zover en gebruiken we de Cryotherapie enkel en alleen voor huidverbetering, op een pijnloze manier. Andere benamingen voor Cryotherapie zijn "frigotherapie", "crymotherapie" of "psychrotherapie".